Sve o betonskim opločnicima

Ako tražite nove opločnike za svoj prilaz ili stazu, važno je znati točno što su betonski opločnici i po čemu se razlikuju od drugih materijala za popločavanje poput cigle ili asfalta. Betonski opločnici su porozni blokovi koji se mogu koristiti i unutar i na otvorenom, što ih čini savršenim za terase, prilaze i šetnice na cijelom imanju. Vrlo su izdržljivi, što im omogućuje da traju godinama dulje od mnogih drugih opcija popločavanja na današnjem tržištu. Čitajte dalje kako biste saznali više o betonskim opločnicima.

Kako su betonski opločnici postali popularni

Početkom 1900-ih cement je prvi put korišten za popločavanje u Sjedinjenim Državama. Cementni opločnici masovno su se proizvodili 1940-ih i postali su popularni zbog svoje izdržljivosti i niske cijene. U 1950-ima uvedene su nove boje i uzorci, zbog čega su betonski opločnici postali još popularniji. Danas su betonski opločnici još uvijek popularan izbor za stambene i komercijalne primjene zbog svoje izdržljivosti, niske cijene i širokog raspona stilova. Većina ljudi povezuje betonske opločnike s opekom jer izgledaju slično, ali postoje i opcije s uzorkom od kamena ili škriljevca između kojih možete birati.
Postoje dvije glavne vrste betonskih opločnika: otvoreni spojevi koji se uglavnom koriste za prilaze i čvrsti spojevi koji se uglavnom koriste za terase ili šetnice. Kolnici s otvorenim spojevima imaju veće razmake između spojeva koji omogućavaju bolje otjecanje vode kroz njih nego pločnik s punim spojevima pa se obično ne preporučuje korištenje pločnika s otvorenim spojevima na područjima koja imaju puno kiše ili snijega.

Zašto odabrati betonske opločnike umjesto drugih materijala

Kada je u pitanju popločavanje vašeg vanjskog prostora, imate mnogo mogućnosti. Ali ako tražite izdržljiv, dugotrajan materijal koji se lako održava, betonski opločnici su pravi izbor. Evo samo nekoliko razloga zašto • Jednostavan za postavljanje: Jedna od najvećih prednosti korištenja betonskih opločnika kao opcije vanjskog poda je koliko ih je lako postaviti. Za razliku od drugih vrsta materijala za popločavanje, poput cigle ili kaldrme, betonski opločnici mogu se postaviti bez stručne pomoći i zahtijevat će minimalan alat.


• Lako održavanje: Za razliku od površina od opeke ili popločenog kamena, koje je potrebno redovito pomesti i ribati kako bi se uklonila prljavština i krhotine iz njihovih pukotina, mnoge vrste betonskih opločnika ne zahtijevaju nikakvo redovno održavanje. Zapravo, većina vlasnika kuća smatra da svoju terasu trebaju pomesti metlom samo jednom svakih nekoliko mjeseci kako bi je održali čistom. Međutim, to ovisi o vrsti betonskog opločnika koji se koristi; neke vrste zahtijevaju češće čišćenje od drugih.

• Prekrasne mogućnosti dizajna: Još jedna prednost odabira betonskih opločnika u odnosu na druge materijale je da su dostupne bezbrojne mogućnosti dizajna kada je riječ o ovim pločama. Od teksturiranih ploča i ukrasnih boja do laserski izrezanih oblika i uzoraka, ima za svakoga ponešto!

Vrste površina na kojima ih možete koristiti (terase, staze, bazeni)

Betonski opločnici svestrani su materijal koji se može koristiti na raznim površinama, uključujući terase i bazene. Izdržljivi su i jednostavni za održavanje, što ih čini popularnim izborom za vlasnike kuća. Prilikom odabira betonskih opločnika za vaš dom, važno je uzeti u obzir vrstu površine na kojoj ćete ih koristiti. Ako želite da se uklope u postojeću terasu, odaberite jednu sličnog izgleda i osjećaja kao one oko nje. Ako želite stvoriti potpuno novi izgled za svoj prostor, samo naprijed i budite kreativni s bojama ili uzorcima. Materijali su tako pristupačni i jednostavni za ugradnju; nema razloga da ne probate nešto novo!

Similar Posts