Prednosti kolagena za njegu kose i kože

Proizvodi za njegu kose i kože često tvrde da će vam dati glatku, svilenkastu kosu ili pomoći vašoj koži da zablista, ali u mnogim slučajevima nije dokazano da sastojci djeluju i vaš novac vjerojatno bespovratno odlazi u vodu. Međutim, pokazalo se da glavni sastojak kolagena ima pozitivan učinak na zdravlje kose i kože zbog visoke razine aminokiselina. U ovom članku istražit ćemo prednosti kolagena za njegu kose i kože kako biste ga s povjerenjem mogli koristiti u svojoj rutini ljepote.

Što je kolagen?

Ako želite poboljšati svoju kožu ili kosu, kolagen bi mogao biti upravo ono što tražite. Kolagen je jedan od glavnih građevnih blokova u našem tijelu koji pomaže u fleksibilnosti, snazi ​​i popravljanju. Kolagen imamo oko očiju, zglobova, kože, kostiju, desni (jeste li znali da kolagen imamo na vrhu zuba?) i folikula dlake.

6 prednosti kolagena za kožu

  1. Smanjene bore
  2. Zaglađenija, puna koža
  3. Pomaže kod opeklina
  4. Bolje zadržava vodu
  5. Čvršći, ujednačeniji ten
  6. Poboljšana elastičnost

Zašto koristiti prirodne i organske proizvode od kolagena?

Kolagen je protein koji vašu kožu održava snažnom, mladolikom i elastičnom. Kako starimo, naše razine kolagena počinju padati; kada to učine, imamo bore, fine bore, opuštenu kožu… kako se to zove. Postoje načini za borbu protiv ovih problema; jedan od načina je korištenje proizvoda koji sadrže prirodni kolagen. Ovi proizvodi ne samo da pomažu u zaštiti vaše kose i kože, već ih također s vremenom čine jačima.

Kako možete imati koristi od kolagena?

Kolagen je vrsta proteina koji prirodno proizvodi vaše tijelo. Čini oko 30% vaše kože, 60% mišića, kao i tetiva, ligamenata, hrskavice, kostiju, zuba i kose. Ljudi obično povezuju kolagen sa svojom kožom jer se često oglašava kao sredstvo za smanjenje bora. Međutim, vaša kosa također može imati koristi od kolagena jer njegova struktura uključuje velike količine proteina. Jača kosa obično zahtijeva puno aminokiselina – građevnih blokova proteina – pa ako imate oštećenu ili lomljivu kosu, dodavanje kolagena vašoj prehrani može pomoći u sprječavanju daljnjih oštećenja. Kada uđu u naše tijelo, te aminokiseline naši sustavi lako apsorbiraju i distribuiraju kroz različita tkiva poput kože i kose.

Prednosti kolagena za kosu

Starenje znači da vaše tijelo proizvodi manje kolagena nego prije. To može negativno utjecati na vašu kosu, ostavljajući je dosadnom, beživotnom i lomljivom. Srećom, postoje načini da unesete više kolagena u svoju prehranu bez uzimanja dodataka prehrani. Povećanjem unosa hrane s visokim sadržajem proteina kolagena – i smanjenjem unosa drugih – možete vratiti ravnotežu u svoju prehranu i istovremeno poboljšati cjelokupno zdravlje.

Kolagen pomaže da vaša koža izgleda mlađe: naša tijela prirodno proizvode manje kolagena kako starimo — što doprinosi borama i opuštenoj koži. Međutim, kada unosite dodatni kolagen iz izvora hrane kao što su zelje, losos i bademi, dajete sebi prirodni poticaj koji njeguje i kosu i kožu iznutra. Samo jedna porcija hrane bogate kolagenom također može povećati proizvodnju elastina i keratina u vašem tijelu. Iako su to manje poznati proteini, jednako su važni za održavanje zdrave kose i dovoljno jake da naraste.

No postoji i brži put, posjetite neku od online ljekarni i provjerite ponudu dodataka prehrani koji sadrže kolagen.

Similar Posts