narukvica od čelika

Čelični nakit, najbolji izbor za svaki dan

Ako nikada prije niste nosili čelični nakit, možda se pitate je li on doista pravi za vas. Uostalom, nije baš kao zlato ili srebro – izgleda drugačije, na dojam je drugačiji i dolazi u drugom cjenovnom rangu. Međutim, čelični nakit ima mnoge prednosti u odnosu na plemenite metale koje ga čine idealnim za svakodnevno nošenje. Evo samo nekoliko razloga zašto vam čelični nakit može poslužiti bolje od tradicionalnih opcija.

Čelični nakit je hipoalergen

Čelični nakit izvrstan je izbor za one s kožnim alergijama jer ima hipoalergensku kvalitetu. Za razliku od zlata, srebra ili drugih metala koji mogu izazvati reakcije, čelik neće pogoršati vašu kožu bez obzira na sve. Ako imate osjetljivu kožu i želite izbjeći bilo kakve reakcije, onda bi čelični nakit mogao biti najbolja opcija!


Čelik također ima neke nevjerojatne kvalitete izdržljivosti koje ga čine idealnim materijalom za svakodnevno nošenje. To je jedan od najtvrđih metala na zemlji (uz volfram) pa se neće tako lako ogrebati kao mnogi drugi materijali. To ga čini savršenim za ljude koji svoj nakit nose cijeli dan i ne žele se brinuti da će ga uništiti.

Čelik ne tamni

Nakit od čelika ne potamni, stoga ne zahtijeva dodatnu njegu kako bi zadržao svoj sjaj. To ga čini savršenim izborom za one koji su uvijek u pokretu i redovito se nalaze u različitim okruženjima. Također je sjajno ako imate osjetljivu kožu jer čelični nakit neće izazvati iritaciju niti izazvati pucanje kože kao što to mogu učiniti drugi metali. A budući da je ova vrsta nakita hipoalergena, možete ga nositi cijeli dan bez brige o alergijskoj reakciji.


Čelik nikada neće korodirati ili hrđati, što znači da će vaši komadi trajati neograničeno dugo uz minimalnu njegu i održavanje. Zapravo, moći ćete godinama uživati ​​u svom čeličnom nakitu zahvaljujući tome koliko dugo traje i kako se lako čisti. Ne trebaju vam ni skupa sredstva za čišćenje – dovoljno je samo malo sapuna i vode!

Snažan je i izdržljiv

Čelični nakit može trajati cijeli život jer je napravljen da izdrži oštećenja. Zapravo, čelični nakit postoji stoljećima i čak je u nekim slučajevima nadmašio zlato zbog svoje izdržljivosti i pristupačnosti. Evo samo nekoliko razloga zašto bi čelični nakit mogao biti najbolji izbor za vaše svakodnevno nošenje:

  1. Snažan je i izdržljiv.
  2. Ne grebe se i ne potamni lako.
  3. Dolazi u nizu različitih boja, stilova, oblika i cijena.
  4. Nećete se morati brinuti da ćete ga slomiti
  5. Hipoalergen je tako da se ne morate brinuti o bilo kakvim reakcijama na koži.
  6. Bez obzira koliko aktivni bili, čelični nakit se neće pohabati
  7. Nikada neće izaći iz mode

Pristupačan je

Čelični nakit nudi elegantnu i šik estetiku koja je istovremeno moderna i bezvremenska. Za razliku od drugih metala, čelik ne potamni niti hrđa zbog trošenja. Također zadržava svoj oblik puno bolje od zlata ili srebra, što ga čini savršenim za svakodnevno nošenje. Sve ovo dovodi do jedne stvari: čelični nakit traje mnogo dulje od bilo kojeg drugog metala na današnjem tržištu!

Može se reciklirati: čelik ne treba polirati da bi ostao sjajan. Ako tražite nešto što se nakon upotrebe može reciklirati, ne tražite dalje od čelika. Ne samo da je materijal otporan na svakodnevnu upotrebu, već je i nevjerojatno izdržljiv na ogrebotine. Malo je stvari koje više iritiraju od zareza na vašem omiljenom komadu nakita, stoga neka vaši predmeti izgledaju novi odabirom čelika umjesto zlata ili srebra. Lagan je, ne morate brinuti o teškoj težini koja će vam se vući niz vrat zahvaljujući maloj težini i izdržljivosti ovih komada!

Modernog je izgleda

Čelični nakit dostupan je u mnogo različitih dizajna i stilova. Možete pronaći komade koji su jednostavni i elegantni, koji će odgovarati svakoj prilici. Ovi su komadi također iznimno izdržljivi i neće potamniti niti korodirati tijekom vremena. To znači da ih možete nositi iz dana u dan bez brige da će izgubiti sjaj ili se slomiti kao što bi to mogli učiniti drugi materijali.

Zapravo, čelični nakit već godinama postaje sve popularniji jer se sve više ljudi odlučuje kupiti čelično prstenje i ogrlice umjesto drugih vrsta metala zbog njegove izdržljivosti. Osim toga, lako se čiste. Ako se vaš komad malo zaprlja od vrtlarstva ili kuhanja – bez brige! Samo upotrijebite malo sapuna i vode i začas će biti kao nov!

Naslovna fotografija. NOERROR