Beta glukan u njezi kože

Utvrđeno je da je beta glukan u njezi kože sredstvo protiv starenja, a obično se koristi u hidratantnim kremama i serumima za suhu kožu povećanje proizvodnje kolagena i elastičnosti kože. No, kao i svi sastojci za njegu kože, beta glukan ima svoje dobrobiti, kao i svoje potencijalne nuspojave, stoga je važno razumjeti oboje prije nego što ga nanesete na kožu.

Što je beta glukan?

Beta glukan je polisaharid koji se koristi u nekim medicinskim tretmanima. Iako nije tako dobro poznat ili često korišten kao drugi sastojci protiv starenja poput retinola, studije su otkrile da beta glukan može biti učinkovit sastojak za njegu kože. Može pomoći poboljšati čvrstoću i elastičnost kože za smanjenje bora.

Kako može koristiti koži?

Beta glukani imaju mnoge primjene u njezi kože. Pomaže u održavanju pora bez začepljenja od prljavštine i drugih čestica koje mogu uzrokovati akne. Također je učinkovit antioksidans koji pomaže usporiti učinke starenja. Svojom jedinstvenom kemijskom strukturom, beta glukan ne sadrži nikakve nuspojave zajedničke drugim proizvodima za njegu kože. Neke studije čak pokazuju da beta glukani potiču proizvodnju kolagena za mlađi izgled kože.

Zašto Beta Glukan djeluje?

Proizvodi za njegu kože obično koriste beta glukan kao protuupalni sastojak koji može pomoći u smanjenju crvenila ili otekline. Razumijevanjem kako beta glukan djeluje na smanjenje upale na vašoj koži, možete razumjeti njegovu učinkovitost u vlastitoj rutini njege kože. Neka istraživanja također povezuju beta glukan sa snižavanjem razine kolesterola zbog visokog sadržaja vlakana. Kada se koristi lokalno na osjetljivoj koži, čini se da ne uzrokuje neželjene nuspojave.

Prednosti i nedostatci beta glukana

Zaključak je da beta glukan ni na koji način nije čudesni sastojak ili lijek za sve; to je samo jedan od mnogih sastojaka koje možete odabrati uključiti u svoju rutinu njege kože. Ako koristite proizvode s beta glukanom (ili želite započeti), razmislite o nekim promjenama u drugim dijelovima vašeg režima njege kože – poput upotrebe antioksidantnog seruma prije uobičajene hidratantne kreme – kako biste dobili što je moguće više koristi.

Savjeti za njegu kože dok koristite beta glukan

Budući da je poznato da beta glukan iritira neke tipove kože dok drugima pomaže, važno je biti oprezan kada prvi put počnete. Poduzimanje mjera opreza može pomoći u ograničavanju svih negativnih nuspojava koje se mogu pojaviti s beta glukanom i drugim proizvodima slične prirode. Isprva koristite malu količinu (počnite polako) kako se vaša koža prilagođava. Ako se razvije iritacija ili osip, odmah smanjite upotrebu.

Similar Posts